NVGR vooropleiding

inschrijven voor de komende cursus kan nog.

data en tijd eerstvolgende cursus

 

Voorjaar 2019

De bijeenkomsten in het voorjaar van 2019 zijn op de volgende maandagen van 9:30 tot 16:30 uur:

psychopathologie: 4 en 18 maart, 1 en 15 april 

suïcidepreventie: 6 mei

ontwikkelingspsychologie: 20 mei, 3 juni, 17 juni en 1 juli

 

kosten en locatie

De negendaagse cursus in zijn geheel kost € 1.450,00. Wanneer je een van de onderdelen, psychopathologie of ontwikkelingspsychologie wil volgen kost dat € 850,00. Deze onderdelen zijn beiden inclusief suïcidepreventie.

De prijzen zijn inclusief cursusmap, reader en lunch. Er is geen btw verschuldigd omdat ATP v Hoek is ingeschreven in het register van het C.R.K.B.O.

Het minimum aantal deelnemers is 8 personen het maximum 15 personen.

De bijeenkomsten worden gehouden in De Vuurvlieg, 2e Oude Heselaan 179a in Nijmegen. Deze locatie is op loopafstand van het station.

Inschrijven kan via de knop "inschrijven".

 

De onderdelen psychopathologie en suïcidepreventie worden gegeven door:

Paul van Hoek (1959) is ruim 10 jaar als sociaal psychiatrisch verpleegkundige werkzaam geweest bij de Crisisdienst van de RIAGG Nijmegen. Sinds 2000 heeft hij een advies- en trainingsbureau. Vanuit het bureau worden opleidingen en trainingen op het gebied van sociale psychiatrie gegeven onder andere voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, de Rinogroep en Pro Education. Auteur van: Wat is gek? en "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt?!".

Het onderdeel ontwikkelingspsychologie wordt gegeven door:

Hanneke Laarakker (1959) ontwikkelingspsycholoog. Ervaringsdeskundig op het terrein van ontwikkelings- stoornissen. 25 jaar trainer/adviseur in de sector Zorg en Welzijn. Sinds 12 jaar zelfstandig trainer en adviseur in de sector Zorg en Welzijn.

Het onderdeel "Hoe is dat nu voor u?" wordt verzorgd door:

De ervaringsdeskundigen van Samen wijs uit borderline en het Steunpunt GGz Utrecht deel.

Aan het onderdeel suïcidepreventie werkt mee:

Ellen Janssen (1955), is sinds 1992 zelfstandig communicatietrainer, theaterdocent en acteur. Speelt diverse rollen bij trainingen waar het gaat om intens contact tussen hulpverlener en cliënt.

Het onderdeel Culturele formulier wordt verzorgd door:

Femke Boers-Grünefeld (1980) cultureel antropoloog. Voorheen werkzaam bij Phoenix, een afdeling van Pro Persona waar asielzoekers en vluchtelingen worden behandeld voor ernstige psychiatrische problemen.

 

 

Referentie

Louis Theroux stelt vragen, zoals ik geleerd heb van Paul om met cliënten in gesprek te gaan. De dingen te benoemen en te vragen hoe het werkt voor iemand. Iets wat me overigens elke dag in mijn werk iets oplevert. Paul heeft me echt tools in handen gegeven om niet ‘bang’  te zijn voor psychiatrische problematiek, maar gezond nieuwsgierig als het de therapeutische trajecten kan helpen.


Linda Riemsdijk, Praktijk Kind en Gezin -gezinstherapie en coaching-

 

 

 

google.png    twitter.pngfacebook.png linkedin.png

Paul van Hoek advies en training in de sociaal psychiatrische zorg

024 - 388 15 82     [email protected]

© Design, CMS Rupz | Beheerder.